Search Button On KeyboardJe hebt ooit een polis afgesloten, maar bent deze kwijtgeraakt. Of je weet niet meer bij welke verzekeraar de polis liep. Als je uit wilt zoeken bij welke verzekeraar je moet zijn voor informatie over de polis, kun je een digitale aanvraag doen. Lees voordat je de digitale aanvraag doet de spelregels door:

  1. Een aanvraag wordt alleen in behandeling genomen als deze is ingediend door jouzelf. Ben je onder bewind of curatele gesteld, dan kan je curator of bewindvoerder een aanvraag doen.
  2. Als je informatie opvraagt, moet je het aanvraagformulier afdrukken, invullen, ondertekenen, en weer uploaden. Als je een door de rechtbank benoemde curator of bewindvoerder bent van de persoon van wie polissen moeten worden gezocht, moet je ook de beschikking van de rechtbank toevoegen.
  3. Het Verbond van Verzekeraars kan iedere maand maximaal honderd aanvragen in behandeling nemen voor het zoeken naar polissen van levenden. Als er in een maand meer aanvragen zijn, komen die op een wachtlijst.
  4. Op basis van de aangeleverde informatie zoeken deelnemende verzekeraars in hun eigen administratie naar mogelijke verzekeringen. Als de verzekeraar een polis van jou vindt, neemt hij contact met je op. Dat gebeurt volgens de regels die daarvoor gelden. De verzekeraar moet bijvoorbeeld eerst je identiteit controleren voordat hij informatie mag geven over het bestaan van een polis.
  5. Let op: als er geen polis van je wordt gevonden, krijg je geen bericht. Dat heeft te maken met de privacywetgeving (zie ook de veelgestelde vragen). Als je binnen twee à drie maanden na het indienen niets hebt gehoord, mag je aannemen dat er geen polissen van jou zijn gevonden.
  6. Zijn er kosten verbonden aan het doen van een aanvraag? De eerste 20 aanvragen in een kalenderjaar zijn gratis. Als u of uw organisatie meer aanvragen in een jaar doet, vragen wij een bijdrage in de kosten. Vanaf 1 januari 2024 bedraagt deze bijdrage € 21,- ex btw per aanvraag. Facturatie vindt achteraf plaats, per kalenderjaar.
  7. De zoekprocedure duurt ongeveer twee à drie maanden.

MEER WETEN?

Heb je na het lezen van deze spelregels nog vragen, neem dan een kijkje bij de veelgestelde vragen. Bekijk ook het overzicht met verzekeraars die meedoen, en die na een aanvraag op zoek gaan naar een mogelijke polis.

Alleen digitale aanvragen worden in behandeling genomen, aanvragen per post kan dus niet! En heb je zelf een vermoeden bij welke verzekeraar de polis zou kunnen lopen? Neem dan eerst zelf contact met de verzekeraar op.

EEN AANVRAAG INDIENEN

De spelregels gelezen en kom je in aanmerking? Dan kun je een digitale aanvraag doen.

Polis zoeken